Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Göteborg i November & December. Håll er borta om ni kan. Varning från SMHI.

Så länge jag kan minnas har jag hatat vädret i Göteborg i November och December. I år skall jag nog också lägga till en hel del av Oktober.

Det är för det mesta gråmulet, blåsigt, hög luftfuktighet och känns kallare än i Kiruna fast det är plus 5 grader. Att en stor del av dagen som borde vara ljus inte är det gör det inte roligare.

Fast har man en livlig hund går det inte sitta inne och deppa. Dags att väcka gycken för dagens andra promenad.

Upp och hoppa. Nu slipper du ligga och ha tråkigt längre Kasper.  Vi sticker till Alleby och du får dra full fart på fälten. För i dag regnar det inte just nu, ingen behöver heller hålla i hatten. Det är bara gråmulet.

Du springer på fälten och har kul. Jag ser om det finns något som är värt att ta en bild av. Tveksamt ....

Naturen har fått slut på färg och det är lång leveranstid. Mycket lång.

En gammal ek som långsamt går mot sin död om 100 år, kanske kan vara något. Fast egentligen mest melankolisk.

Förfallna stengärdsgårdar  måste jag redan ha många hundra bilder av. Inte heller så kul. 

- Kasper, såg att du hade toppfart när du kom brakande genom gräset. Nej det blir inga bilder av dig i toppfart i dag. Ljuset räcker inte för 1/2000 utan jag skruvar upp ISO för högt för att samtidigt få bra upplösning. 

En liten damm där det inte ens finns en gräsand nu är inte särskilt upplyftande heller. 

Man får November depp av det här och du ser akut i behov av en dusch, igen.....

Det börjar kännas som det är dags åka hem och få en värmande kopp kaffe. Du har i alla fall fått 45 minuters fartträning på fälten.

Dags för att dricka kaffe och fundera på miljöombyte. Vi får nog söka oss till lite nya milöer. Fast sedan länge är det hopplöst att köra i den här staden. De verkar snart grävt upp varenda gata. Gäller verkligen att välja tid och undvika flera av stadens centrala delar. Trafikinfarkt sa Bill, egen skapad infarkt sa Bull.

- Vad gör du husse?

- Funderar på var vi kan ta vår långpromenad i morgon Kasper. Börjar bli riktigt trött på gråmulet och brist på ljus.

- Tyckte fälten i dag var toppen. Jag ser toppenbra i dåligt ljus husse.

Får se om jag kan få nytta av den här grunkan. Sitta och läsa specar är inte min grej.

Om jag tittar ut genom fönstren på de framsusande molnen kanske jag får någon idé.

????????????

Färjenäs och grönområdena där och bergen kan nog vara något. Där finns några bergknallar också. Sedan gå tillbaka till Flickorna i Färjenäs och fika.

Där är ju du också välkommen Kasper. Du får till och med egen fika. Jo jag vet att det är portioner för minihundar. Cuisine nouveaux för hundar troligen. Lite men gott.

Fast det löser vi lätt med Frolic från min ficka.

Ska vi skaka tass på det.

Nu sover vi en stund.

 

Inlagt 2019-11-07 01:51 | Läst 1480 ggr. | Permalink
Det blev ändå några fina bilder och en trevlig berättelse!
//GöranR
PS. Instämmer i din väderkverulans. Men gôtt med hunden , man kommer ut i alla fall.
Svar från Flash Gordon 2019-11-07 22:10
Tack för kommentaren Göran. Var utan hund i tre månader när min förra hund gått bort. Visst gick jag fortfarande promenader men blev gärna sittande hemmma när det regnade.
Så det blev en ny hund... Nu travar vi cirka 8 km varje dag tillsammans. Det vill säga jag gör 8 km. Han förmodligen ofta betydligt mer. Till sist känns det som ett nederlag om vi inte lyckades med det.
Hm, här nere i Helsingborg så har vi göteborgsväder även i januari till mars. Var det inte sol i tisdags i Göteborg? här nere har vi haft dimma och regn nu i ett antal veckor och prognosen ser lika dyster ut för kommande två veckor. Förra vintern gick helt förbi det blev aldrig så kallt här så att det blev någon metrologisk vinter, det är väl OK att slippa vintern i sig, men det hade ju varit trevligt med lite sol ibland
Svar från Flash Gordon 2019-11-07 22:15
Tack för kommentaren Peter .Egentligen har vi Göteborgsväder längs hela västkusten. Kommer man bara en liten bit inåt landet blir vintern ofta mycket trevligare.

I skåne vet jag det kan vara ett helvete när det kommer bara lite snö. E6 brukar inte vara kul sådana dagar.
Ja, idag är det gråväder även här norrut, lär bli så även imorgon har jag noterat.. Men vi har faktiskt haft 3 dagar i rad med bästa tänkbara väder, speciellt för att vara november.. Så jag ska inte klaga! Bra med både vovve och kamera, då finns det alltid en anledning att ta sig ut! Själv tar jag oftast med mig kameran ut, den ger också en anledning till att gå ut även om det inte alltid blir några bilder med hem.. Har man kameran med skärps uppmärksamheten något för att kanske hitta något intressant motiv.. Hjärnan hålls igång! Bra text och bilder här!
Hälsn!
Svar från Flash Gordon 2019-11-07 22:30
Vovve och kamera är bättre än vovve och Volvo. Det är långt ifrån alltid jag har en kamera med mig. Ibland är det bara en ordentlig promenad som skall avverkas tillsammans med sin kompis.
Tack vare hunden blir det av varje dag. Med bra kläder är det oftast bättre än vad man trott när man stod inne
Det är de där dagarna när det blåser kuling, regnet vräker ner och det är plus 1 grad och 100% luftfuktighet som jag verkligen hatar.Vad jag än sätter på mig så fryser jag.DEt som skulle klara minus 20 i Kiruna räcker inte till för det här eländet.
Mycket fint i den serien! Särskilt gillar jag det brutna trädet och självporträtten, snyggt! För övrigt var jag i Göteborg under Allhelgona och det var ungefär som det brukade. Har mina minnen efter fyra Göteborgsår i början av 60-talet! Hälsningar/ Björn T
Svar från Flash Gordon 2019-11-07 22:35
Tack Björn. Kul du gillade självporträtten. Det är några av de första jag tagit. Brukar oftast hålla mig på rätt sida kameran. Det vill säga på baksidan.Jag älskar egentligen vintern. Har rest så mycket i vårt land att jag vet att det kan vara underbart .Fast på västkusten finns det sällan något positivt att säga om den.
Gillar tonen i bilderna och berättelsen som helhet..och vad det gäller vädret så är det väl bara att gilla läget som dom säger..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Flash Gordon 2019-11-07 22:38
Tack Gunte. Kul du gillar några bilder. . Vad gäller vädret så jag det inte. Läget gillar jag inte heller men förösker bättra på det genom att ha bra kläder.
Bilden med dig, plattan, vovve - den var skön!
Svar från Flash Gordon 2019-11-07 22:39
Tack Ragnar. Det ar en av de bilder jag också själv gillade bäst.
Fin berättelse och bilden när Kasper ligger med huvudet i knät är ju riktigt go :)
Tur att du har Kasper så att du kommer ut och tur att Kasper har en sådan snäll husses:)
Svar från Flash Gordon 2019-11-07 22:43
Den bilden med Kasper i knät är nog en av de som känns mest naturlig. Jag är som sagt nybörjare på selfisar. Skulle tro att inklusive dessa har jag tagit högst 15 stycken Däremot har jag tagit 1000-tals portrått på andra.
Förutom alla andra fördelar med att ha hund är att man verkligen kommer ut i alla väder.
Tror att det är en av de egenskaper i hundägandet som är mest gynnsamt för hälsan.
Du har lyckat förmedla bra, det gråtrista.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver