Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Veterinären samt lite gammal historia från dagens Kungälv.

Idag hade Kasper och jag en tid med veterinären. Detta för att uppdatera rabiesvaccineringen och en vaccinering mot valpsjuka, kennelsjuka mm.

 Detta för att hans EU, Pet passport skall gälla. Nu verkar han inte ens känna när han får sprutor i nackskinnet. Att gå till veterinären för att träfffa Amal är bara skoj och hon brukar bjuda på härligt hundgodis. Idag var det torkat kyckligkött. 

Eller vad säger du Kasper.

Jo kycklingen var  bättre än de grisöron du brukar bjuda på ibland husse. Mer enklare att tugga och smakade minst lika bra.

Grisöron är så sega att det tar en kvart minst att få i sig ett.

Fast det är meningen att de skall vara sega Kasper. De skall hjälpa till att göra ren dina tänder så du inte får tandsten. 

Då tycker jag dentalsticks är bättre husse. De smakar bra och jag kan få i mig en stick på någon minut. 

Fast husse varför måste jag ha ett EU-Pass? Nu har vi åkt tillsammans till Österrike eller till Kroatien många gånger tillsammans.  Passerat massor av gränser. Du brukar visa mitt Eu-pass och ditt eget pass. Passpolisen brukar bara stirra på mitt pass som de aldrig sett ett sådant förr och snabbt lämna tillbaka det utan att titta i det. Det är bara ditt pass de synar.

Fast det är ju inte konstigt så skum som du ser ut husse.  Medan jag ser genomärlig ut. Nu var du allt lusig din lille svarte odåga, fast  du har rätt Kasper. Att smuggla en hund genom europa verkar hur lätt och riskfritt som helst. Tydligen är det människor som man måste hålla koll på. Inte immigranthundar.

Du Kasper nu åker vi till Kungälv. Vi stannar på vägen så du får göra ditt och springa av dig lite energi.

Här har vi nu Ragnhildsholmen. En ganska intressant gammal plats med rik historia. Det står en hel del på den här informationstavlan.

Förstora bilden så bör den gå att läsa. Det bör ni förresten göra med alla bilder.

Fast det finns en hel del mer. Jag hittade några bra länkar där man kan läsa om Ragnhildsholmen och Kongahälla. När det begav sig var de båda på 1250 talet  samma sak.

För den som är historieintresserad finns det mycket mer att läsa. Det var mycket intriger och politik här 1250-1350 och även senare. Får till och med dagens politik att  verka odramatisk

http://wadbring.com/historia/sidor/ragnhild.htm

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kungahälla

Där framme ligger Ragnhildsholmen.  Fast det vet du ju. Du har varit här förr. Nu skall vi gå på träspången här Kasper och du skall inte bada i vattnet som finns lite längre fram. Håll dig nu på spången.

Så där är du Kasper. Du sprang i förväg som vanligt.  

Men husse du stannade ju och fotade kor. Kor är trista. Titta dem i ögonen så ser du att det är helt tomt i skallen på dem.

De är inte som hundar som  har själ och är intelligenta. 

OK det får stå för dig Kasper.

De  hade bra utsikt härifrån.  Det var lätt att se om det kom någon båt på älven.

Nu har du ju badat i en pöl i alla fall Kasper och är genomblöt. Förstår att du drar iväg med  full fart. Du är en byracka.

Där borta vid gården på åkrarna har arkeologer hittat spår av ett stort slag. Fast det var troligen långt före borgen byggdes.  Man vet inte när det skedde och vilka som krigade mot varandra. Marken har plöjts och brukats under flera hundra år och därför har de lämningar som funnits förstörts eller försvunnit

Hör du Kasper sa inte jag till dig att inte bada.

Nej husse det gjorde du inte. Du sa att jag inte skulle bada i vattnet vid spången. Det gjorde jag inte heller.

Jag badade i en pöl inuti borgen. Det sa du inget om

Du är en svart liten djävul Kasper. Tolkar allt bokstavligt när det passar dig. Smart men ändå en byracka.

Nu går vi tillbaka till bilen och åker vidare.

Det där var en del av vår dag. Nu är det dags för en längre kvällspromenad.

Kasper ligger och väntar otåligt.

Inlagt 2019-09-30 18:00 | Läst 482 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX