Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Ladda upp bilder till Fotosidan och underhålla albumen.

Det var nu mycket länge sedan någon snäll medlem skrev ett skript så vi kunde ladda upp bilder direkt från LR  till Fotosidan. Det var förmodligen också han som underhöll detta i några få uppgraderingar.

Jag har haft runt 550 bilder uppladdade på Fotosidan som både bilder jag gillar och sådan där jag hjälper medlemmar att lösa problem.

I vintras och våras bytte jag ut mina datorer till en iMac 27 Retina och en ny MacPro 15. Jag beslöt då samtidigt att rensa upp i LR alla mina samlingar och bilder i SmugMug och hos Fotosidan.

SmugMug har konstant uppgraderat sin plug-in till LR och den har nu möjligheten att synka LR med bilder som ligger i SmugMug.

Så om man tappat länken mot SmugMug kan man syn ka detta igen via deras plug-in.

Denna möjlighet finns inte i Fotosidans plug-in. Har man många bilder liggande på Fotosidan är nästan enda möjligheten att ta bort dem och starta om från början. 

Det skulle vara väldigt trevligt om Fotosidan uppgraderade sin plug-in så den fick samma möjligheter som de som SmugMug har.

Det skulle underlätta otroligt mycket.

Nu får jag lägga till en bild på min assistent om det inte skall bli för tråkigt. Hon tycker givetvis jag skall smeka henne och inte tangentbordet.

SmgMug.

Nåväl SmugMug kunde jag synkronisera med LR och lyckades med en hel del jobb synka bilderna med LR och det som fanns hos SmugMug. Efter ännu några timmar hade jag de bilder jag vill ha kvar minus de jag vill ta bort. Nu kan jag fortsättningsvis uppdatera direkt från LR.

Jag har nu raderat alla mina bilder från Fotosidan. 

Med mina datorer separerade med 25000 km när jag seglar kan jag inte enkelt själv se till att vad jag laddar upp på ena datorn är detsamma som jag ser på den andra. Synkning är enda möjligheten.

Här några fler bilder från de 2 senaste dagarna. Alla tagna med Fuji X-H1 och endera Fujinon 80/2,8 makro eller med Canon objektiv med Fringer smart adapter.

Vi får se om jag kommer lägga upp nya bilder på Fotosidan. 

Inlagt 2018-08-29 00:06 | Läst 1352 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver