Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Julljus i Göteborg.

Göteborg bestämde sig för många år sedan att bli en Julstad för att locka turister till staden och till Liseberg som ägs av kommunen.

I börjar var belysing och dekorationerna i staden imponerande och verkligen värda att fota.

Det super troopers utanför ett hamnskjul i frihmanen som spelade över himlen och det så kallade Läppstiftet hade färgade super troopers som spelade både över himlen och horisontellt. Klart läckert.

Det var gott om belysning i lyktstolparna längs hamngatorna och Avenyen.

Nu skryter stan om hur många turister som kommer för att besöka Julstaden. 

Då har man samtidigt trappat ner på den belysning som staden bekostar. Liseberg har däremot fortsatt satsa. För det drivs ju av proffs och inte vimsiga politiker. Även om vimsepellarna sitter i styrelsen för att få feta styrelsearvoden.

Så stadens politiker tror tydligen att slaget är vunnet och turisterna kommer fortsätta komma som ett lämmeltåg. De skall nog inte vara för säkra för de kommer inte för vårt fina väder i alla fall. Vi får nog se till att bjuda på ordentligt med julprakt.

Förra året kunde jag konstatera att det var fjuttigare än någonsin sedan starten.

I år har jag inte sett allt än men det jag sett hittills är ändå mindre imponerande.

Inte värt att slösa färg på ens. 

Nej nu var jag orättvis. Riktigt så illa är det inte.

Träden i brunnsparken växlar mella rött och blått ljus. Den blå färgen är hemsk och har en nyans som slår fullt i  till och med aRGB. Nästan omöjligt att få en bra bild.

Julbelysning skall inte  få ha den här nyansen om jag får bestämma. 

Tvärs över gatan är det lite bättre.  Åter igen gelatinfilter i Fiskekrogens fönster och Tyskabron har blå och vita ljus. Fast belysning som tidigare hängde längs kanalen är bort och ersatta med flaggor. Miljövänligt för de drar ju ingen ström. Det var väl någon MP politiker som kom på det.

Lite mer inzoomning och det syns bättre.

Vi går uppåt Östra Hanmgatan i riktning mot Avenyen Kungstan ser ut som den gjort sedan när jag var liten. Kronorna hänger där precis som då. Det är bara neonsskyltarna som är många fler.

Skyltarna tog helt över och juldekorationerna och drunknade i skenet så jag tycker det blir bättre i svartvitt.

Uppe vid Kungsportsplatsen är det ytterligare Julbelysning och tydligen kan man höra olika körer som skall föreställa vara den sjungande julgranen. Fast idag bara fram till klockan 17.  De måste väl hem och dricka glögg. Hmmm. 

Tittar upp mot Avenyen fast där verkar belysnng på Konstmuseet redan släckts. Ser inget där uppe som lockar. Det får bli en annan kväll.

Kasper, Gabi och jag vänder tillbaka mot Nordstadens parkeringshus.

Fast först en bild i riktning mot Kungstorget. Färgstarkt minst sagt. Hotellen verkar vilja synas i vintermörkret.

På vägen tillbaka tar vi Kungsgatan i riktning mot Fredsgatan. Här är det inte lika många neonsskyltar och juldekorationerna kommer mer till sin rätt.

På Fredsgatan har köpmännen lite mer moderna dekorationer. Inte så dumt.

Slutligen passerar vi genom Brunnsparken och ser Drottningtorget samt Clarion Hotel Post. Defintivt den bästa julbelysning i kväll. Fast det ägs ju också av en norsk miljardär.

Så när kommunen inte har råd för man fixa det hela själv verkar vara hans måtto.

Go kväll.

Inlagt 2016-12-05 00:16 | Läst 1256 ggr. | Permalink
Du visar på en ny trend tror jag. Minskad julbelysning, Lucia m.m.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver