Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Idag blev det slow photograpy

Det har varit omväxlande foto i helgen. Allt från stressigt till idag lugnt och långsamt.

Det har varit en snabbt springande valp som far fram som en skottspole mellan träden. Det retar mig att jag inte riktigt lyckas få till det till 100% med 5Ds R. Har lyckats bra tidigare med andra kameror. Det brukade bli bra i 9/10. Nu vill det sig inte. Om det beror på att den nye krabataen är svart som natten eller om AF är lite för långsam i svängarna har jag ännu inte listat ut. Fast det blir bättre och bättre så till sist skall jag nog hitta rätt inställning så jag kan pricka den här busen också.

Igår var det en kurdisk bröllopsfest med 400 gäster som skulle förevigas. Där var det tryck vill jag lova. Här dansade både gammal och ung så svetten lackade. Detta trots att det starkaste som bjöds var Coca Cola. Går tydligen bra utan starkare drycker också. Får nog säga jag tyckte att den här kurdiska festen var en av de roligaste bröllopsfester jag varit på.

Som fotograf var det en utmaning att försöka fånga de viktigaste personerna som brudgum, brud och deras föräldrar m.fl släktingar  i luckorna mellan alla kringdansande huvuden.

Den charmiga belysningen i den stora lokalen med lilarosa var också en utmaning. Man vill ju inte att bruden skall vara lilarosa i ansiktet. Så jag körde med två blixtar och balanserade ljuset. Fungerade till 99%. Nu är skräpet slängt och 200 bilder grovredigerade varav de bästa  skall presenteras för brudparet. 

Nu är det upp till dem att välja vad de vill göra med resultatet. Förstoringar eller kanske en bok eller kanske både ock. 

Så idag var det skönt med lite avkopplande familjefotografering. Skulle träffa klanens yngsta medlem och hans föräldrar.

Vi bestämde att trädgårdsföreningen i Göteborg skulle vara ett bra mål. Jag ville kolla hur palmhuset är för att fotografera ett bröllopspar om någon vecka.

Trädgårdsföreningen i Göteborg bildades 1842 för att försköna staden. Cirka 30 år senare byggdes palmhuset. En konstruktion av gjutgärn, glas och trä. 

Den här pysen är bara lite yngre än den lille busige valpen hemma. Fast där slutar likheterna. Charlie är lugnet själv.

Tittar mest storögt på allt det nya och ibland kommer ett litet leende. 

Tydligen var det Iris utställning i palmhuset. Göteborgs stad har köpt en massa lökar från Holland som sedan skall planteras ut i staden. Jag är ingen blomfotograf i vanliga fall men det fick bli en bild för skams skull.

Palmhuset är förresten en perfekt plats för att fotografera brudpar. Förstår inte jag inte tänkt på det förr.

Lille Charlie struntade i fotografering och undersökte helst plantorna handgripligen.

Så vi lämnade plamhuset. Dags för fika.

Så Charlie fick åka sin limousin och vi andra styra kosan ut från trädgårdsföreningen.

Så via Drottningtorget tog vi vägen upp till Kungsportplatsen och ett bra fik. Där blev det en Cappucino, en stor räkmacka och en pekanpaj som avslutning för min del. 

En skön dag med avkopplande slow photo.

Inlagt 2016-03-28 23:25 | Läst 1655 ggr. | Permalink
Vilken fin dag du haft det syns verkligen på dina bilder.
De blev så fina tagna inifrån en själ som mådde bra.
Göteborg är en fin stad vara i nu när våren kommer.
Ha fin vecka på dig.
Gun-Inger



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?