Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Volvo Ocean Race Personal

Gp vår lokala media meddelade att nog de första båtarna skulle gå i mål vid 11 tiden. Själv har jag installerat Volvo Ocean Official App som ger mig båtarnas position. Så jag kunde snabbt se de var överoptimistiska. Det var inte många knop som båtarna gjorde utanför Göteborgs skärgård.

Så jag tog det lugnt och tog sedan min MC ner till Stenas Tysklands terminal. Fördelen med MC vid sådana arrangemang är man alltid hittar en parkeringsplats.

Nu visade det sig att det trots allt blev en lång väntan.

Så jag började testa kamerorna. Tur det.

_ALM2294-Edit.jpg

Hoppsan. Gatufoto inställning.  Måste få till mer Kodachrome/Velvia. Det är ju en älv och inte någon gata.

_ALM2294.jpg

Så där ja. Nu börjar det likna något.

Fast båtarna syns fortfarande inte till.

_ALM2134.jpg

Efter mycket väntande kommer åtminstone några små SCA anhängare och lyser upp färgerna. Så något är på gång. Äntligen en färgklick.

_ALM2298.jpg

Så ful som den är får det bli gatufoto inställningen på den.

_ALM2298-Edit.jpgJ

Ja nu ser nog alla hur ful den är. Detta får bli enligt receptet gatufoto. Svartvitt och tragiskt. Kanske praktisk men vacker är den inte.

Vi väntar vidare på båtarna. Ingen kan ju göra något mot svag vind. Så det är bara att ha tålamod. Alla jag pratar med behöver och lägga på mer pengar för parkering. Själv med en MC som står parkerad i närheten njuter jag av att slippa det bekymret.

På andra sidan älven ser jag plötsligt ett annorlunda sätt att parkera. Ser väldigt udda ut. Så det får bli en bild för att studera när jag kommer hem. 

_ALM2300-Edit.jpg

Förmodligen är det något träningsområde för räddningstjänsten. Svårt att förklara annars. Fast gatufoto är det ju definitivt. Så måste vara i svartvitt enligt traditionen. Gatufoto=svartvitt.

Så börjar då äntligen Ocean Race båtarna närma sig. Som traditionen bjuder måste det sprutas vatten som en välkomsthälsning.

_ALM2306.jpg

Fast det där skulle väl fungera bra även i svartvitt? Fast det är älvfoto. Får prova.

_ALM2308-Edit.jpgJo det fungerar ju bra med svartvitt på älven också. Fast älvfoto är ju Velvia. 

Så är det antigen dags för vinnaren att passera Älvsborgsbron.  

_ALM2315.jpg

The Winner takes it all. Teamet som vunnit de flesta sträckorna är också först in i Göteborg. Det har de väl förtjänat efter att varit på väg i 9 månader. Som vanligt svärmar de som inte gjort något för segern som flugor runt den som lyckats.

_ALM2141-2.jpg

Vi älskar vinnare.

_ALM2319-Edit.jpg

Fast kan man visa en vinnare i svartvitt. Kanske inte? Blir lite dystert.

_ALM2342.jpg

Tvåan blir följd av en stridsbåt 80. Försvarets stolthet som ryssarna skulle gapskratta åt. Hoppas de fick ett bättre mottagande inne i frihamnen. Ser lite fjuttigt ut som sällskap när man kämpat sig runt klotet.

_ALM2343.jpg

Som nummer 3 kommer Dong Feng. Båten som våra svenska journalister har älskat att följa.

Den har ju en svensk skeppare och är Volvo i Kina. Visserligen kinesisk men ändå svenk om ni fattar vad jag menar.

Då är alla tankar om demokrati och mänskliga rättigheter borta. Då är vi alla nationalister. För visst är det skönt när vi svenskar har gjort något bra? Eller var det nu kineserna som gjort något bra eller den svenske skippern. Vet faktiskt inte vad som var bra.

_ALM2348-Edit.jpgSå det får bli svartvitt på den eftersom jag inte gillar nationalism.

Att våra journalister är så nationalistiska när det gäller idrott och är så mot allt som rör SD rimmar illa. De är ju båda så måna om att framhäva det svenska. Så de verkar mycket jobba mot samma mål. Svenskar borde vinna allt. Nu vann vi inte denna gång.

Dessa team består oftast av människor från  en mängd länder. Det är människor som är valda för de unika egenskaper de har. Nationer har ingen större betydelse här. Det är teamet och dess prestationer som står i fokus. 

Kanske är det så vi tar oss vidare. Där människor spelar huvudrollen och nationsgränser en mindre.

Inlagt 2015-06-23 21:10 | Läst 2751 ggr. | Permalink
Härligt inlägg!! =)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver