Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Our Killer Queen

Det finns kattmänniskor och det finns hundmänniskor. En del föredrar det ena och en del det andra. Sedan finns det de av oss som tycker båda är trevliga som sällskap. Själv hör jag till de senare.

Hundar måste man idag ta stort ansvar för men för katter finns inga egentliga restriktioner. De pissar och skiter i närmaste sandlåda utan att någon ägare behöver ta ansvar för det.

Våra katter är både till psyke och personlighet en individ som gör som den själv vill. Man kan få en bra hund att lyda sin hen till nästan 100%. En katt gör däremot som den själv vill.

Detta är djuret som dödar fler fåglar, ekorrar och andra smådjur än något annat i Sverige. Vår egen Killer Queen. 

Det händer inte sällan att jag hittar fåglar, näbbmöss och annat som gåvor från våra katter under min arbetsstol eller på andra platser i huset. Djur de dödat inte på grund av de svälter utan för jaktens skull. En jakt och ett nöje som kan pågå väldigt länge. De har dödat 100-tals av fåglar, möss och råttor. Vår 55 kilos hund har däremot aldrig dödat något. Hur ser ni på den ojämlika syn vi har på våra vanligaste sällskapsdjur? Är den korrekt eller är det hundskräcken som spökar?

_ALM0794-Edit-Edit.jpg

_ALM9777-Edit.jpg

Inlagt 2015-01-23 18:05 | Läst 1198 ggr. | Permalink
Fina bilder o intressant jämförelse, för egen del föredrar jag absolut hundar som är väldigt sociala o knyter band med ägaren. Riktigt fina bilder upprepar jag, må så gott, LO
Tack Lars-Olov,
Husdjur är kanske en kategori av bilder där man mer sällan använder svartvitt. Lite synd. Svartvitt renodlar ju porträtt på våra djur lika mycket som det gör på vår egen ras.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX